Alternatief voor Roken

Informatie over elektrisch roken


Elektrisch roken, ook wel e-roken of dampen genoemd, wordt de laatste jaren steeds populairder. Hoewel er bij de eerste generaties elektrische sigaretten nog veel te verbeteren viel is een e-sigaret tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een echte sigaret. Daarom is elektrisch roken een prima alternatief voor roken.


De benodigdheden voor elektrisch roken zijn geëvolueerd van plastic wegwerpproducten naar hervulbare producten van glas of RVS. In ons assortiment vindt u uitsluitend producten van A-merken op het gebied van elektrisch roken.


Als eerste is het belangrijk om te weten dat al onze producten niet geschikt zijn voor personen onder de 18, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, personen met hart- en/of vaatziekten en personen die allergisch of gevoelig zijn voor producten met nicotine. e-Liquids en elektrische sigaretten moet u altijd opbergen op een veilige plaats, op een plek waar kinderen en huisdieren niet bij kunnen komen.


Uit welke onderdelen bestaat een e-sigaret?

De elektrische sigaretten die E-wolk.nl verkoopt bestaan uit vier onderdelen.

  • Oplaadbare batterij

Onze batterijen zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen honderden keren worden opgeladen zonder verlies aan vermogen. Het opladen gebeurt door middel van een bijgeleverde adapter die wordt aangesloten op netstroom (via het stopcontact) of via een USB-kabel (via uw laptop of PC).
 

  • Atomizer of clearomizer

De verdamper (atomizer) en clearomizer beschikken aan de binnenzijde over een gloeispiraal (coil) die er voor zorgt dat de e-Liquid word omgezet in damp die u kunt inhaleren. De verdampers gaan, afhankelijk van uw gebruik, zo'n drie tot vijf weken mee. Hierna moeten ze vervangen worden. Dit gaat heel eenvoudig. Nieuwe verdampers koopt u veilig online bij E-wolk.nl. Bij ons variëren de prijzen van verdampers van €1,95 tot €5,95 afhankelijk van het model elektrische sigaret.
 

  • Tank

De tank is het reservoir voor de e-Liquid. De tank is eenvoudig te vullen met de flesjes liquid die u kunt kopen bij E-wolk.nl. De tankjes zijn uitneembaar en zo makkelijk te reinigen met warm water.
 

  • e-Liquid

De flesjes e-Liquid beschikken over een kindveilige sluiting, naald-vulsysteem en verschillende kleuren dopjes om het nicotinegehalte aan te duiden. Wij verkopen ook e-Liquid zonder nicotine.


Hoe werkt een elektronische sigaret?

De tank van de elektrische sigaret word gevuld met e-Liquid (vloeistof). Deze e-Liquid is verkrijgbaar in vele smaken van de beste merken. Als u een trekje neemt van de e-sigaret stroomt er een kleine hoeveelheid e-Liquid naar de verdamper. Deze heeft een gloeispiraal die de e-Liquid om zet in damp. De damp is hetgene wat u inhaleert. In uw keel en qua smaak voelt dit hetzelfde aan als een sigaret, maar dan zonder as en teer.
 

E-Liquids zijn verkrijgbaar in vier verschillende nicotinegehaltes, van zwaar tot light. Op deze manier kunt u uw nicotinegebruik afbouwen. Bent u helemaal gestopt met roken door middel van de elektrische sigaret? Dan kunt u nu genieten van e-Liquids zonder nicotine.
 

De voordelen van elektrisch roken

  • Elektrische sigaretten en e-Liquids bevatten geen kankerverwekkende stoffen als teer en tabak. Daarnaast is het ook schoner: u heeft geen last meer van as die overal valt en ook stinkende asbakken zijn verleden tijd. Uw huis zal veel frisser ruiken.

  • Één flesje e-Liquid staat gelijk aan zes pakjes sigaretten. E-liquid is veel voordeliger.

  • De damp die wordt uitgeblazen is nagenoeg reukloos en binnen enkele seconden verdwenen.

  • U hoeft niet meer buiten te roken, want het rookverbod geldt alleen voor echte tabaksproducten. U kunt dus overal genieten van uw elektrische sigaret.

  • Er zijn ontzettend veel verschillende smaken e-Liquid. Zo zijn er natuurlijk verschillende traditionele tabaksmaken, maar ook fruitsmaken, mentholsmaken en zoete smaken zoals room, karamel en chocolade. Ook kunt u uw eigen mix maken door e-Liquids te mixen.

Let op:

Elektrisch roken is niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, personen jonger dan 18 jaar, personen met hart- en/of vaatziekten en personen met een allergie of gevoeligheid voor nicotinehoudende producten. Raadpleeg bij twijfel eerst uw huisarts. Bewaar e-Liquids en uw elektrische sigaret uit de buurt van kinderen en huisdieren.